Ohjeet tulijoille

Vuoreksen Koirametsä sijaitsee Pirkanmaan keskeisimmällä alueella: Tampereen ydinkeskustasta paikalle ajaa 10 minuutissa ja Hervannasta parissa minuutissa. Lempäälän Ideapark sijaitsee niin ikään alle 10 minuutin ajomatkan päässä.

Vuoreksen Koirametsän välittömässä läheisyydessä on Vuoreksen alati kehittyvä asuinalue kauppoineen ja kahviloineen. Aivan koirametsän tuntumassa on myös kattavat ilmaiset pysäköintimahdollisuudet.

Vuoreksen Koirametsän käyntiosoite: Koipitaipaleenkatu 20, 33890 Tampere

Pysäköinti

Vuoreksen Koirametsän tuntumassa on pysäköintipaikkoja vain muutaman kymmenen metrin päässä sisääntuloportista.

Saapuminen portille  ja poistuminen

Portille kuljetaan hiekkapohjaista polkua pitkin sekä Koukkuojan ylittävän kävelysillan yli. Huom! Annathan edellisen kävijän poistua polkua pitkin pois metsästä ennen kuin itse suuntaat portin luokse.

Saapuessasi portille syötä varauksen sähköpostivahvistuksen  yhteydessä saamasi koodi portin riippulukkoon. Koodin antamisen jälkeen nosta riippulukon sanka ylös, jolloin riippulukko aukeaa. (Voit jättää avatun riippulukon roikkumaan esimerkiksi porttiin tai ottaa sen mukaan metsään käyntisi ajaksi.)

Pidä koira kytkettynä, kunnes olet koirametsän sisällä ja sulkenut sisääntuloportin. Lukitse portti sisältäpäin portin lukkopesässä olevalla avaimella ja/tai hakasella. Näin kukaan muu ei vahingossakaan pääse alueelle sinun ollessasi sisällä.

Muista poistua alueelta hyvissä ajoin ennen vuorosi päättymistä, jotta seuraava varaaja pääsee ajallaan!

Poistuessasi portista sulje riippulukon sanka, jonka jälkeen sekoita riippulukon koodirullaa niin, että sisäänpääsykoodi ei jää näkyviin.

Aidossa metsäluonnossa liikutaan omalla vastuulla

Vuoreksen Koirametsä on aitoa, jylhää ja kaunista metsäluontoa, johon myös kivet ja juurakot kuuluvat luonnollisena osana. Pääpiirteittäin alueen maasto on kuitenkin helppokulkuista ja kuivapohjaista.

Metsässä kiertelee tasoitettu polku, joka johtaa myös kotalaavulle. Polun vierellä on myös penkkejä levähdyshetkiä varten.

Vuoreksen Koirametsä ei vastaa koiralle tai muille alueen vieraille sattuneista tapaturmista. Koirametsässä liikkuessasi ulkoilet koirasi kanssa omalla vastuulla, kuten muutenkin ulkoillessa.

Pidetään luonto siistinä!

Siivoathan koirasi jätökset, jotta metsä pysyy siistinä. Vuoreksen Koirametsässä on kaksi sekajätepistettä ja kolme biojätepistettä eri puolilla aluetta. (Katso kartta yläpuolella.)

Jokaisen biojätepisteen yhteydessä on laatikko, josta saa ottaa biohajoavan pussin jätösten keräämiseen.

Huom! Suosittelemme mieluummin keräämään jätökset haravan ja lapion avulla sellaisenaan biojäteastiaan, sillä biopussit hajoavat hitaasti. Ethän laita koiran jätöksiä sekajätteisiin.

Tuothan vain terveitä koiria

Vuoreksen Koirametsään saa tuoda ainoastaan terveitä, rokotettuja koiria. Ethän tuo koiraasi myöskään juoksuaikana.

Aita

Vuoreksen Koirametsän aita on 2 metriä korkeaa, 3 mm:n hitsattua teräsverkkoa. Se on tarkoitettu kaikenkokoisille koirille, ja verkon tiheä silmäkoko pitää kaikki hiirtä suuremmat metsän eläimet tehokkaasti pois alueelta.

Huom! Aita ulottuu maan rajaan, mutta ei sen alle. Aitaa on ankkuroitu alareunastaan maahan ja sitä on myös pultattu kallioon ja kiviin. On kuitenkin mahdollista, että joistain paikoin ahkera kaivaja voisi uurastaa tiensä aidan ali, joten pidäthän huolta siitä, että lemmikkisi ei kaiva maata aidan vierestä.

Aidan kunto tarkastetaan säännöllisesti. Ilmoitathan viipymättä, mikäli kuitenkin huomaat aidassa korjattavaa: sähköpostilla info@vuoreksenkoirametsa.fi tai soittamalla 0505181589.

Käynti pimeään aikaan

Vuoreksen Koirametsän alue on osittain valaistu, mutta hämärään aikaan liikuttaessa on hyvä ottaa esimerkiksi otsalamppu/taskulamppu mukaan.

Valaistus on päällä metsässä iltaisin kello 23 asti ja se syttyy aamuisin uudelleen kello 07.

VARAA METSÄ: ALK. 6 €